Kiss Tibi
Nem is érdemes másképp beszélni róla, mint Kiss Tibiről, a jelenségről. Zenész, képzőművész, dalszövegíró, a Quimby zenekar gitáros frontembere, előadóművész. Kiss Tibi elhivatott alkotó, akit az „alkotói ösztön minden téren jellemez. Boldog, ha egy koncerten ezreknek okoz örömet, de az alkotás iránti szenvedélye olyan erős, hogy akkor is csinálná, ha nem volna látványos foganatja.”* A dunaújvárosi születésű művész a Budapesti Képzőművészeti Egyetem festő szakán diplomázott, gyerekkorától kezdve képzőművésznek készült. Művészi vénáját volt kitől örökölnie: édesapja költő, nagyapja nótaszerző és hegedűs volt, aki még festett is. Tibit idézve: “az a fajta szabadság, ami a gyerekrajzokhoz van közel, az a fajta elemi, egyszerű gesztus, amit gyakorlatilag pár filctollal egy papíron művelsz, annak a megvalósítása vásznon, keverve felnőtt metaforákkal, gondolatokkal, és ennek az egésznek a lazasága – ez az, ami a legjobban foglalkoztat.” Gimnazista korában került gitár a kezébe, és szerencsére azóta sem tette le a hangszert. A Random Trip koncerteken a mágikus flow élményt keresi az improvizáció során: „olyan mintha az ember aranybányába menne aranyat bányászni – tehát egy olyan helyre, ahol talán van is. Itt megvan a lehetősége annak, hogy valami csodát találjunk együtt.” *forrás
Saiid
A kilencvenes években beérkező első Wu Tang és Snoop Dogg kazetták hatására tért a rap útjára Süveg Márk ’Saiid’, az ország egyik legelismertebb MC-je és slammere. Saiid – aki művésznevét a Gyűlölet c. kultfilm hatására választotta – igazi véleményvezér, világutazó, DJ, producer, és Akkezdet Phiai alapítója, frontembere Závada Péter ’Újonc’ mellett. Kezdetben angolul próbálgatta szárnyait Závada Petivel, majd magyarra váltottak, ekkor indult az AKPH története. „Az egész a nyelv szeretete miatt alakult így, a Petinek például a családi háttere miatt a vénájában csörgedezett már akkor az irodalom, így adott volt, hogy versírással szeretne foglalkozni. Ebbe amúgy én is belekóstoltam, de csakis a nyelv szeretete miatt, nem voltak irodalmi ambícióim. Aztán megjelent a slam, aminek nagyon megörültem, hiszen ez valahol a kettő között van. Én itt találtam meg magam szólóban.”* A Random Tripben annak ad hoc jellegét szereti és a Random általi találkozásokat: azt, hogy olyan zenészekkel, énekesekkel, vokalistákkal tud együtt zenélni, akikkel valószínűleg más keretek között nemigen találkozna színpadon. *forrás
MC Kemon
A grenadai születésű rapper imád imprózni, lételeme a freestyle – számára ez az önkifejezés egyik legjobb formája. Ma már a zene tölti ki mindennapjait, pedig kezdetben focistának készült: Kemon W. Thomas 13 évesen, nagy reményekkel érkezett Magyarországra, sikeres focista karriert jósoltak neki az MTK tagjaként. Budapest először nagyon furcsa élmény volt neki – csodálkozott, milyen régiek itt az épületek, milyen forgalmasak az utcák.. Aztán mégis hamar belecsöppent a sűrűjébe, az éjszakában hamar egymásra találtak a zenével, ami ugyan gyerekkora óta része volt az életének, komolyabban viszont csak 2001-ben kezdett el foglalkozni vele. Kemon zenész karrierje a Love Alliance, Gimmeshot és Barabás Lőrinc Eklectric formációkkal indult, az Irie Maffia tagjaként vált igazán ismertté.
Fábián Juli
Szőke haj, fekete hang. Fábián Juli a hazai zenei élet egyik legelismertebb énekesnője, dalszerzője és szövegírója. Minden a Petőfi Sándor Általános Iskola ének-zene tagozatán kezdődött, bár a klasszikus zongora tanulmányai után egy időre a külkereskedelem világa felé kalandozott. A zene azonban mindig meghatározó maradt az életében, így a gazdasági diploma megszerzése után mégis irányt váltott és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán – Berki Tamás tanítványaként – sikeresen diplomát szerzett. Mára megszámlálhatatlan produkcióban vett részt, több saját jazz formációban ért el jelentős sikereket. A modern műfajokkal a Barabás Lőrinc Eklektric-ben kezdett behatóbban foglalkozni. Jelenleg fő zenekara a Fábián Juli & Zoohacker. Karrierjében valószínűleg nem csupán különleges hangjának és zenei tudásának van szerepe – kimeríthetetlen színpadi energiái mellett természetéből fakadó kedvességével, hihetetlen bájával és kisugárzásával azonnal megfogja a közönséget. Göndör fürtjeivel gyakran fordul meg a természetben, vízpartokon és külföldi tájakon is, imád új ízeket és dolgokat kipróbálni, és egy lédús, friss gyümölccsel, egy jó könyvvel vagy filmmel, vagy egy testesebb vörösborral bármikor le lehet venni a lábáról. (fotó: Wlcsek András)
Wolfie
Szövegeire egy ország mozdul meg, igazi véleményvezér, az egyik legerősebb hip-hop formáció, a Punnany Massif alapító tagja. Farkas „Wolfie” Roland MC, szövegíró. Szíve mélyén mindig pécsi marad, bár jó ideje Budapesten vetette meg a lábát, otthonának már a fővárost érzi. Kreativitás és kíváncsiság jellemzi, kérdéseivel sosem bánt, inkább mélyre ás. Inspirációját utazásaiból, tapasztalataiból, baráti beszélgetésekből és zenemegosztó portálokon való szörfölgetéseiből szerzi. Pozitivizmusra sarkall, a kritikus gondolkodást azonban soha nem hagyja el. Imádja, ha egy női MC szövegei eszesek, és egy karcos női énekhang is bármikor elvarázsolja. Barcelona rajongó, lelkes kutyatulajdonos. (fotó: Wlcsek András)